AMIT A COACHINGRÓL ÉRDEMES TUDNI

A sport után a hetvenes-nyolcvanas években a magán és üzleti életben is megjelent a coaching, mely az elmúlt 10 évben Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. 

Egy személyes segítő, támogató, fejlesztő módszer, egy megoldás és eredmény orientált munkakapcsolat, egy professzionális beszélgetéssorozat. 

Jelenleg nagyon sok módozata, területe, és fajtája létezik, többek között a Life, a Business, az Ifjusági, a Sport, a Mindfulness, a Párkapcsolati, a Csoportos, valamint Team coaching és még jónéhány.

Többnyire egyéni coachingról beszélünk, amely két fél között zajlik, a segítő coach, valamint a coachee, azaz az ügyfél jelenlétével, de egyre nagyobb az igény a Csoportos és Team coaching szolgáltatásokra is.

Hasonló módon működik, mint egy sportedző, hiszen a coach itt is a lehető legjobb teljesítmény elérésére, valamint a legoptimálisabb megoldás felfedezésére ösztönzi az ügyfelét.

A COACHING LEGFONTOSABB JELLEMZŐI

  • Partneri kapcsolatra, együttműködésre és bizalomra épül
  • Nem tanácsadás, az ügyfél nem kap instrukciókat, hogy mit tegyen, hiszen a megoldás és a válasz ott van benne, melynek megtalálásában a coach lesz segítségére.
  • A folyamat legalább 5 alkalomból, szakmailag kifejezve ülésekből áll, mely igény esetén további beszélgetésekkel folytatható, gyakran akár 8-10 alkalom is lehet.
  • Elsősorban a jelennel, az ügyfél jelenlegi elakadásaival, nehézségeivel foglalkozik, a múltat csupán olyan mélységben érinti, amely a helyzet megértéséhez feltétlenül fontos, ezáltal a jövőbeni célok elérésén van a fő fókusz.
  • Az ülések 60, vagy 90 percesek, mely idő alatt az ügyfélnek lehetősége van kizárni minden külső, zavaró körülményt, így ideális helyzetet teremthetnek a megoldást elősegítő gondolatoknak.
  • Személyes találkozó mellett lehet online formában is tartani, ebben az esetben javasolt a 60 perces időtartam.
  • A coaching nem terápia, nem gyógyít, hanem fejleszt és hatékonyabbá tesz. 
  • A folyamat része nem csak az ülések időtartama, hanem a köztük eltelt idő is. 1-2 hét elteltével célszerű megtartani őket, a túlzott szünetek boríthatják a folyamat hatékonyságát.
  • Az első ülés alkalmával létrejön egy kapcsolati szerződés, mely kiemelt fontosságú. Jellemzően szóban történik, és itt fektetik le a partneri együttműködés alapjait.
  • A coachot titoktartás köti az üléseken elhangzottakkal kapcsolatban.

LIFE COACHING

A Life coaching jellemzően magánéleti témákat boncolgat, személyes célok, elakadások, családi, párkapcsolati és munkahelyi területek a legjellemzőbbek, de érinthet üzleti témákat is, melyek természetesen gyakran összefüggésben vannak az egyén privát helyzetével.

A life coach abban segíti ügyfelét, hogy megtervezze a jövőjét, az oda vezető utat és az evvel kapcsolatos lépéseket, feladatokat.

A coach támogatásával arra ösztönzi ügyfelét, hogy higgyen saját magában, a képességeiben és bátran hallgasson megérzéseire.

A kliens a folyamat végére jóval elégedettebb, magabiztosabb valamint kiegyensúlyozottabb lesz, felismerésekkel gazdagodik és tudatosabban élheti tovább az életét.

A life- és business coaching között ugyan vannak különbségek – az ügyfél életének csak a munkával kapcsolatos részeit, vagy egyéb területeit is érintik – a két irányzat témái ennek ellenére gyakran nem is függetlenek egymástól. Mindegy, hogy az ügyfél számára melyik a prioritás, a hatékony fejlődéshez elengedhetetlen, hogy egyensúly jöjjön létre a munka, a magánélet és az élet egyéb területei között.

BUSINESS COACHING

Business coachingot elsősorban vállalatok, cégek és vállalkozások szoktak igénybe venni, de egyre jellemzőbb az üzleti tevékenységet végző magánszemélyek körében is, – például új vállalkozás indítása kapcsán – hiszen számukra is hasznos segítséget nyújthat.

Itt kevésbé játszanak szerepet az érzelmek, ettől függetlenül gyakran

megjelenhetnek, viszont ezen esetekben inkább racionális, konkrétabb témák és helyzetek fordulnak elő.

A business coaching többnyire a munkahelyi teljesítmény növelésére, a szakmai fejlődésre és az új készségek felfedezésére helyezi a hangsúlyt.

Korábban kizárólag a felső vezetők által volt ismert ez a szolgáltatás, jelenleg viszont már egyre nagyobb népszerűségnek örvend általánosabb munkakörök, csapatok, csoportok, valamint vállalkozók körében egyaránt.

FELSŐVEZETŐI COACHING

A céges, vagy vállalati struktúra legfelső szintjén állókat támogatja több területen, főként a fejlődésükben, és a hatékony döntéshozatalban.

KÖZÉPVEZETŐI COACHING

Főként vezetői készségek, és kompetenciák fejlesztésében, valamint meghatározott célok elérésében nyújt segítséget a középvezetők számára.

CSOPORTOS COACHING

Különböző cégek vagy területek vezetői, ill. egyéb csoportok, közösségek számára a coach moderálásával nyújtott támogató beszélgetés, eszmecsere, tapasztalatok megvitatása, előre meghatározott célok, stratégiák és a fejlődés érdekében.

TEAM COACHING

A coach vezetésével egy konkrét feladat, vagy cél  kapcsán nyújt támogatást a team tagjainak, a felmerült nehézségek, problémák, valamint akadályok kapcsán, és segít a legoptimálisabb megoldások kiválasztásában.