ÜDVÖZÖLLEK AZ OLDALAMON!

"HISZEM, HOGY MINDEN EMBER EGYEDI

HISZEM, HOGY MINDEN EMBER KÜLÖNLEGES

HISZEM, HOGY MINDEN EMBER EGY CSODA, ÉS

HISZEM, HOGY MINDEN KÉRDÉSÜNKRE A VÁLASZ BENNÜNK VAN!"

– Dömötörfy István

RÓLAM

Dömötörfy István vagyok, coach, tanácsadó és mentor.

41 éves, a 8 éves kislányom Lilien, és az 5 éves kisfiam Dominik büszke apukája.

Feleségemmel, Rékával 10 éve élünk együtt, harmonikus a kapcsolatunk és mindenben támogatjuk egymást.

Zalaszentbalázson, egy kis 800 fős településen élünk.

Hiszek az élethosszig szóló tanulásban, folyamatosan tanulok, olvasok és nagy hangsúlyt fektetek az önképzésre, a személyiségem fejlesztésére.

TANULMÁNYAIM ÉS KARRIEREM

1999-ben a középiskolában szerzett érettségi után a tanulmányaimat reklám-marketing, és kereskedelmi szakokon folytattam tovább, melyekkel párhuzamosan 2000 év végén belevetettem magam a munka világába, egy műszaki áruház értékesítője lettem.

Gyorsan jöttek az eredmények. Az első hónapban a főként sokkal tapasztaltabb személyekből álló 15 fős sales csapat legjobbja lettem. A rutin hiányát szorgalommal, alázattal és folyamatos érdeklődéssel, valamint tanulással pótoltam. Megszerettem ezt a szakmát, viszont a céggel elégedetlen voltam, így 2001. év közepén váltottam, és egy hasonló profilú kereskedelmi hálózathoz csatlakoztam.

Egy év elteltével már a cég egyik műszaki áruházának vezető helyettese, rá valamivel több mint 1 évre, 2003. októberben pedig az első számú vezetője voltam, mindössze 22 évesen.

A tanulást nem hagytam abba, ekkor már közgazdasági tanulmányokat folytattam gazdálkodási szakon, egészen 2005 végéig.

Ezen időszakban talált rám a vállalkozói lét, és a pénzügyi szakma. Mivel a szüleim a rendszerváltás óta vállalkozók voltak (édesapám még a mai napig is), vonzó volt számomra, és a főiskolán is a pénzügyek érdekeltek a leginkább, így csábító volt a váltás. Az akkor stabilnak és jól fizetőnek számító vezetői pozíciómat nem adtam fel egyből, vállalkozásomat melléktevékenységként indítottam el.

Viszonylag hamar beláttam, hogy a kettő nehezen fog együtt menni, így döntöttem, és 2006. márciusától főállású vállalkozó lettem. Pénzügyi tanácsadóként, és biztosításközvetítőként kezdtem az együttműködésemet Magyarország akkor legnagyobb, és Közép-Kelet Európa legjelentősebb pénzügyi vállalatával. Minden a szakma elvárásához, és az általam fontosnak vélt képesítést megszereztem, de a legbüszkébb ezek közül a 2015-ben átvett, a Nemzetközi Bankárképző Központban elvégzett, Minősített Befektetési Tanácsadói végzettségemre vagyok. Az évek során kiemelt, és vezető tanácsadóvá váltam, és az ezen 8 éves partneri együttműködés alatt, közel 400 főt számláló közvetítő hálózatot építettem, és fejlesztettem.

2013 év végétől eltávolodtam a hálózati munkától, változásra vágytam, így számomra jóval kedvezőbb partneri megállapodásokat kötöttem több, különböző pénzügyi és gazdasági szervezettel. Maradtam az iparágon belül, viszont ekkor már főként vállalkozások, cégek, nagyvállalatok és ezek vezetőinek, mint magánszemélyeknek segítettem eligazodni és döntéseket hozni a pénzügyekben, mint vállalkozásfejlesztési, adóoptimalizálási és stratégiai tanácsadó.

A szektorban végbemenő változások hatására úgy döntöttem, hogy elhagyom a pénzügyi pályát, az akkor már 12 éve működő saját cégem és vállalkozásom tevékenységét úgy szerveztem át, hogy megfelelő kiszállási stratégiával ezt 2020. év elejére meg is tudtam valósítani.

2017 második felét arra használtam, hogy kitaláljam, milyen területen folytatom pályafutásomat. Sok lehetőség adódott, több közülük nagyon kézenfekvőnek is tűnt, de mégis egy teljesen új szerepben próbáltam ki magam.

2016-tól a feleségem hatására egészségtudatos életmódot kezdtem el folytatni, így egyre jobban beleástam magam ebbe a világba is, melynek hatására megismertem egy egészségmegőrzéssel, és életmóddal foglalkozó, pár éve indult, dinamikusan fejlődő, nemzetközi üzleti vállalkozást. Network marketinggel kezdtem el foglalkozni, 4 évet töltöttem el ebben az iparágban, rengeteget tanultam, sok új embert megismertem, több mint 700 fős disztribútori és fogyasztói hálózatot építettem fel, komoly sikerekben és elismerésekben volt részem, továbbá jelentős támogatást kaptam az egészségem megőrzése és ez irányú tudatosságom szempontjából is.

Céljaimat itt elértem, újabb kihívásokat már nem jelentett számomra, ezért figyelmemet egy szintén számomra régóta szimpatikus területre, az alternatív energiák világára irányítottam.

Együttműködést kötöttem Magyarország egyik legjelentősebb lakossági napelemes cégével értékesítői, valamint területvezetői, mentori feladatok ellátására. Izgalmas, eredményes és nagyon hasznos időszakon vagyok túl, viszont a törvényi szabályozások átmenetileg korlátok közé szorították ezen üzletágat, ettől függetlenül én optimistán tekintek előre, és bízom az alternatív energiák további térhódításában.

Mindezek mellett folyamatosan figyelem a lehetőségeket, az újdonságokat, a piacok és a világ változását. Az elmúlt két évben például az egyre nagyobb figyelmet kapó decentralizált rendszerekkel, a blokklánctechnológiával, és az ezeket fejlesztő cégekkel ismerkedek, tanulom ezt az új és jövőbe mutató technológiát.

A szakmai fejlődésemre, és a továbbképzésemre is folyamatosan ügyelek, melyekkel ügyfeleim, megbízóim és számomra is új perspektívák nyílnak meg.

ÉRTÉKESÍTÉS

PÉNZÜGY

VÁLLALKOZÁS